GİZLİLİK VE ÇEREZ (COOKIE) POLİTİKASI

Bu beyan beweshirt.com’un gizlilik politikasını içerir.

beweshirt.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız.

beweshirt.com üyelik aşamasında ve daha sonrasında sizden bazı kişisel bilgilerinizi talep eder. Kişisel bilgilerinizin korunması ve gizliliğinizin sürdürülebilmesi, beweshirt.com ekibi olarak birinci önceliğimizdir. Bu nedenle vermiş olduğunuz bilgiler, Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen kurallar ve amaçlar dışında herhangi bir kapsamda kullanılmayacak, üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır.

Sistemle ilgili sorunların tespiti ve söz konusu sorunların en hızlı şekilde giderilebilmesi için, beweshirt.com, gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

Sitemizdeki kayıt formları, sipariş formları, anketler ve yarışmalarda, irtibat bilgilerinizi (adınız, soyadınız, email adresiniz, TC kimlik numaranız, telefon numaralarınız ve posta adresiniz) vermeniz talep edilmektedir. Ayrıca, satın alma formunda kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir. Yukarıda bahsedilen kişisel bilgileriniz; siparişlerinizi almak, ürün ve hizmetlerimizi sunmak, ödemelerinizi gerçekleştirmek, siparişlerinizi ulaştırmak ve siparişleriniz ile ilgili bilgi vermek, ürünler ve hizmetler hakkında pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek, bilgilerinizi güncellemek, üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek ve 3. şahısların teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerini bizim adımıza yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

beweshirt.com üyesi olduğunuz andan itibaren, aksi tarafınızdan talep edilmediği sürece, günlük ve haftalık bilgilendirme emailleri, e-mail adresinize gönderilecektir. Dilediğiniz zaman bu e-maillerle ilgili değişiklik yapma, hizmetten vazgeçme ve yeniden başlatma hakkınız bulunmaktadır. Bu e-maillerin içeriği; satın almış olduğunuz ürün veya ürünlerle ilgili bilgiler, ilgileneceğinizi düşündüğümüz diğer ürünler, 3. kişilerin reklamlarını ve benzeri bilgileri içerebilir.

Üye olurken sizden istediğimiz bilgileri talep etmemizin sebebi seçtiğiniz/satın aldığınız ürünü size ulaştırabilmek içindir. Adınız, soyadınız, adresiniz ve telefon numaranızı ürünü size getirecek olan kargo firması ile paylaşılacaktır. Sitemizden ürün alırken kullandığın kredi kartı bilgilerin kesinlikle kaydedilmemektedir. Toplanan mali bilgiler satın aldığınız ürün ve hizmetleri size fatura etmek için kullanılmaktadır.

Tüm kredi kartı ve kişisel bilgileriniz, internet güvenlik standardı olan SSL Secure sistemi ile 256 mbit şifrelenmiştir.

Bu şekilde, internet üzerindeki dolaşımları sırasında herhangi bir şekilde bu bilgilerinizin istenilmeyen kişi veya kurumlar tarafından ele geçirilmesi önlenmiştir. Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve öneriniz için sitemizdeki iletişim bölümünden bize email gönderebilirsiniz.

beweshirt.com üyelik iptal işleminizi info@beweshirt.com adresine email göndererek gerçekleştirebilirsiniz.

Topladığımız bilgiler firmamız veri bankasında güvenilir bir şekilde saklanmaktadır. Bu bilgiyi, isteklerinize yanıt vermek, sizinle posta, e-posta ya da telefon yoluyla yeni ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve kampanyalarımız hakkında bilgi vermek amacıyla iletişim kurmak için kullanabiliriz. Yukarıda listelediğimiz bilgilerin hiç birini üçüncü şahıs veya firmalara satmamakta, takas etmemekte, paylaşmamakta veya devretmemekteyiz. İlaveten web sitemiz IP adresiniz, bilgisayarınızın işletim sistemi, tarayıcı uygulamanız gibi verileri toplayan teknolojileri kullanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

BEWE Group İnternet Hizmetleri’ne (“BEWE”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bazı bilgileri aşağıda belirtmiştir. BEWE, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan kullanıcıyı aydınlatma ve bilgilendirme yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki yazılan açıklamaları kullanıcılarımıza ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişiler için dikkate sunmaktadır. BEWE işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevcut mevzuatta olabilecek değişiklikler çerçevesinde uygun olan her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

1) BEWE’nin bu konudaki yasal dayanağı var mıdır varsa nedir?
Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları düzenlenmiştir. Buna ek olarak 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar düzenlenmiştir.

Diğer taraftan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

2) BEWE kişisel verilerin toplanmasında nasıl bir yöntem kullanmaktadır?
beweshirt.com, sitesini ziyaret eden kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülük içerisinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirtilen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak şartı ile gezinme bilgilerinizi toplayıp saklayarak, işleyecek ve inceleyecek, üçüncü kişilerle paylaşabilecek ve güvenli bir şekilde saklayacaktır.

beweshirt.com web sitesinden veya diğer platformlarında işlem yapan müşterilerimizin paylaştıkları veriler, müşterilerimizin onayı ve mevzuat hükümleri uyarınca BEWE tarafından kullanılmaktadır

BEWE Group İnternet Hizmetleri’ne ait olan beweshirt.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir websitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesini sağlayan, genel olarak harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri kaldırabilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini kaldırırsanız, web sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz, fakat web sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

3) BEWE kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?
BEWE, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

Web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden işlem yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
Sipariş verdiğiniz ürünlerin size ulaşmasını sağlamak,
İletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
Elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
“Müşterilerimizin bize bildirdiği ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,
Web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
Anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
Hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

4) BEWE kişisel verilerinizi nasıl koruyor?
BEWE ile paylaşılan kişisel veriler, BEWE gözetimi ve kontrolü altındadır. BEWE, bu konuda üzerine düşen yükümlülüğün farkındadır ve bunun için gerekli bütün düzenlemeleri ve çalışmalarını yapmıştır.

5) Kişisel veriler paylaşıyor mu?
BEWE ile paylaştığınız kişisel verileriniz (Adınız, soyadınız, email adresiniz, telefon numaranız, adresiniz) verdiğiniz siparişin size ulaşması/ulaşabilmesi için kargo firması ile tekil olarak paylaşılır. Bir başka deyişle sadece sipariş veren kişinin bilgileri, siparişin istenen adrese ulaştırılabilmesi amacı ile kargo firması ile paylaşılır. Verdiğiniz siparişin Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde yapılmaktadır ve kural olarak kullanıcılarımızın onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Sipariş haricinde hiç bir kişi ya da kurum ile bilgi paylaşımı yapılmamaktadır.

6) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre sizin haklarınız nelerdir?
KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

İşlenip işlenmediğini öğrenme,
İşlenmişse bilgi talep etme,
İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

7) Kişisel veriler mevzuatında değişiklik olursa nasıl haberdar olacağım?
KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar BEWE’nin yükümlülükleridir. Bu konuda olabilecek her türlü değişiklik durumunda sitemizde de değişiklikler güncel olarak yapılacaktır. Bu kanaldan takip edebilirsiniz.

8) Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?
KVKK’nın 4. maddesi uyarınca BEWE’nin kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Verileriniz ile alakalı bir değişiklik olması durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

9) BEWE’ye kişisel verilerinizle ilgili ulaşmak ve soru sormak ister misiniz?
Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için info@beweshirt.com e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.